+371 28888030   +371 28888040 info@rigasafe.lv

Kur zaglis vispirms gribēs pārmeklēt

Saskaņā ar statistiku, viens no visbiežāk ziņotajiem noziegumiem ir zādzības dzīvokļos. Un, lai gan zādzību skaits katru gadu samazinās, neviens nav pasargāts no zagļu iekļūšanas mājās.Ir grūti paslēpt televizoru un kažoku, taču jums jāzina vietas, kur jums    nevajadzētu slēpt naudu un vērtības, ja tomēr nolemjat to uzglabāt mājās.

Pie ieejas dzīvoklī

It īpaši, ja dzīvoklis atrodas pirmajā stāvā un nav kopīgu koridora durvju. Jūs varat aizmirst aizvērt dzīvokļa durvis, atstāt maku vai somu gaitenī un doties uz istabu.Pat ja neviens īpaši neieiet, durvis var atvērt nejauši-negodīgs pilsonis, kurš iet garām, ātri paņems somu un aizmuks. Statistika to apstiprina: katra sestā zādzība notiek tāpēc, ka dzīvokļa durvis vienkārši nebija aizvērtas.

Skapī

Neglabājiet naudu skapjos, kumodēs, rakstāmgaldos. Guļamistabā zagļi meklē naudu skapja plauktos, dīvānos, virtuvē graudaugu burkās, viesistabā – lādītē vai vāzēs.Cilvēki slēpj naudu skapī zem salocītas gultas veļas, glabā dārglietas plauktu aizmugurējā malā – zagļi to zina un vispirms sāk no skapju iztukšošanas un izjaukšanas.

Sadzīves tehnikā

Zagļi meklē Jūsu dārglietas krāsnīs, saldētavās, mikroviļņu krāsnīs, pat ventilācijas kanālos — izraujot ventilācijas restes.Neglabājiet naudu datorā, audio iekārtās, video iekārtās vai putekļsūcēj savākšanas maisiņā. Pat ja zagļi nenojauš, ka iekšā ir nauda, tehniku var vienkārši iznest no dzīvokļa un pārdot tālāk kopā ar jūsu uzkrājumiem.

Grāmatās

Grāmatas ir populāra naudas glabāšanas vieta, un garnadži to zina. Viņi pārlūko katru grāmatu un meklē tur banknotes.Ir seifi, kas maskēti kā grāmatas, tā arī nav laba ideja: pieredzējis zaglis uzreiz sapratīs, kas ir nozveja, un paņems līdzi šādu “grāmatu”. Jums arī nevajadzētu glabāt naudu diskos vai fotoalbumos: zagļi ne tikai nozags naudu, bet arī sabojās piemiņlietas.

Pārnēsājamā seifā

Nav nekā vienkāršāka kā paņemt zaglim šādu seifu līdzi un veltīt laiku, lai to atvērtu drošā vietā.

Uz sienas

Bieži vien nauda tiek glabāta aiz gleznas, spoguļa, sienas paklāja vai rāmja ar fotogrāfiju: banknotes tiek vienkārši pielīmētas. Zaglis velk roku ārpus rāmja un uzreiz paklūp uz izliekuma. Gleznu no sienas var vienkārši noraut, lai redzētu, vai aiz tās nav seifa. Vai arī paņemt līdzi, ja būs aizdomas, ka to var pārdot.

Apģērbā

Zagļi pārmeklēs visas drēbes un pat nenoniecina rakņāties pa netīro veļu, tāpēc kreklu kabatas, zeķes, apakšveļa nav vieta, kur glabāt naudu.Pat ja jūs nebaidāties no zagļiem, jums nevajadzētu ievietot naudu vecos apavos, drēbēs, makos vai somās: jo kāds no mājsaimniecības locekļiem var vienkārši izmest nevajadzīgas lietas.

Tualetes tvertnē

Dīvains naudas patvērums: lai to noliktu vai izņemtu, būs jāizrāda zināma prasme. Bet daži vairāk uzticas tualetei, nenojaušot, ka tvertne ir pirmā vieta, kur ienāks prātā palūrēt zaglim.Tajā pašā laikā zaglis pārbaudīs visas kosmētikas pudeles, ziedes un pulverus un izmeklēs visu zem vannas un dušas kabīnes, tāpēc vannas istaba nav labākā vieta, kur uzglabāt nopelnīto.

Zem matrača

Ar matračiem viss ir vienkārši: šāda vieta naudas glabāšanai jau ir kļuvusi par top vietu, pateicoties masveida kultūrai. Zagļi paceļ matračus, tos izjauc un sagriež kopa ar pārvalku.Viņi dara to pašu ari ar mīkstajām mēbelēm, tāpēc nemēģiniet iešūt banknotes krēslā vai dīvānā.

Grīdā, sienā, griestos, palodzēs

Ja zaglis zinās, ka īpašnieku ilgi nebūs, viņš var lēnām atvērt stieptus griestus, salauzt palodzes, paskatīties aiz grīdlīstēm, noraut tapetes un pat pārbaudīt visas elektrības kontaktligzdas: jo pēkšņi viena ir viltota, aiz kuras slēpjas uzkrājums.

Kur vērtslietu glabāšana ir pareiza.

Neviens nenozags jūsu ietaupījumus, ja tos glabāsiet drošā seifa glabātuvē, tādā, kā – Rīgas seifi.