+371 28888030   +371 28888040 info@rigasafe.lv

Februāra vidū bruņots vīrietis veica laupīšanu kādā privātmājā Ludzā, nolaupot seifu, kurā atradās dārglietas, nauda un pistole. Trešdien, 4. martā laupītājs un viņa līdzdalībnieks notverts, informē Valsts policija.

19. februārī, ap pulksten 17.50 bruņots vīrietis maskā iekļuva kādā privātmājā Ludzā. Šajā brīdi mājā atradās 2000. dzimusi sieviete un nepilngadīgs zēns. Persona, piedraudot ar šaujamieroci, no mājas nolaupīja seifu, kurā atradās dārglietas, nauda, pistole un tās glabāšanas un nēsāšanas atļauja. Par laimi, pret personām, kuras laupīšanas brīdī atradās mājā, netika pielietota fiziska vardarbība, uzsver likumsargi.

Izmeklējot šo noziegumu, policijas darbinieki 4. martā aizturēja divas aizdomās turamās personas – 1986. gadā un 1988. gadā dzimušus vīriešus. Šīs personas ir iepriekš tiesātas. Kratīšanas laikā pie vīriešiem tika atrasti lietiskie pierādījumi – divstobru bise ar nozāģētiem stobriem, nolaupītais ierocis, nereģistrēta pistole ar klusinātāju un munīcija.

Pret personām ir uzsākts kriminālprocess par laupīšanu, ja tā izdarīta lielā apmērā vai ja to izdarījusi organizēta grupa, kā arī par narkotisko, psihotropo, stipri iedarbīgo, indīgo vai radioaktīvo vielu, sprāgstvielu, šaujamieroču vai munīcijas laupīšanu — soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz divpadsmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Policija turpina izmeklēšanu. Šobrīd aizturētie atrodas izolatorā un piektdien, 6. februārī, tiesa lemts par drošības līdzekļa piemērošanu.

https://www.delfi.lv/news/national/criminal/ludza-brunots-virietis-aplaupa-privatmaju.d?id=51940867