+371 28888030   +371 28888040 info@rigasafe.lv

Banku seifu  īre Spānijā

Drošība – tas ir banku produkts, ko ir piedāvā klientiem. Drošība- banku darbības stūrakmens. Banku seifu īre Spānijā – tā ir personīgo dārgumu  glabāšanas garantija. Pieprasījums uz šo servisa pakalpojumu aug no gada uz gadu.

Ko var glabāt banku seifā?

Pēc atbilstoša līguma parakstīšanas ar banku, jūs  saņemat nomā seifu, kurš atrodās bankas glabātuvē. Seifā jūs varat noglabāt dokumentus, dārglietas, naudu un citas lietas. Visi ierobežojumi ir atspoguļoti nomas līgumā. Pie aizliegtajiem priekšmetiem var būt ierindoti, piemēram, bīstamas vai kaitīgas vielas, vielas, kas ir aizliegtas valsts teritorijā un tamlīdzīgi.
Jebkurā gadījumā, par to, kas glabājas seifā, zina tikai pats bankas klients. Vairāk neviens. Kā redzam, banku noslēpums attiecas ne tikai uz klientu kontiem, bet arī uz seifu saturu. Ar banku var būt noslēgts apdrošināšanas līgums pret zādzību, aizdegšanos un tā tālāk.
Zināšanai – banku seifu Spānijā var atvērt pēc tiesas pieprasījuma (piemēram, embargo īpašnieka mantai). Bez tam, pie seifa satura var piekļūt Spānijas finanšu institūcijas, jo Spānijas nodokļu dienestam ir visa informācija par seifu īpašniekiem.

Viss iepriekš teiktais liecina, ka lielas naudas summas glabāšana privātajos seifos Spānijā ir kļūda. Seifus labāk neizmantot lai izvairītos no nodokļiem Spānijā, bet, lai glabātu dokumentus un vērtīgas lietas.

Kam  izīrēt banku seifu?

Pirms atbildēt uz šo jautājumu, atzīmēsim trīs negatīvus momentus:
– Arvien mazāk bankas piedāvā šo pakalpojumu. Labākajā gadījumā viena filiālē reģionā. Ilga dokumentu gaidīšanu uz šo pakalpojumu ir kļuvusi par ierastu lietu.
– Banku seifu īrēšana ir ar zemu rentabilitāti jo seifi aizņem daudz vietas bet īres komisijas nauda ir zema.
– kontingents kas nodarbojas ar naudas līdzekļu atmazgāšanu un ēnu biznesu ir ieinteresēts izmantot šos seifus.

Banku seifu noma Spānijā – tas ir pakalpojums, kuru piedāvāt  labākajiem klientiem kā papildus bonusu pie galvenā pakalpojumu veida. Labākie klienti tiek noteikti pēc kvantitatīvām un kvalitatīvām  pazīmēm. Banka uzticas tiem klientiem, kuri var ticami apstiprināt ienākumu saņemšanas avotus.
Cik maksā banku seifu īre Spānijā?
Neeksistē jeb kāda vidēja cena šim pakalpojumam. Nomas cena ir atkarīga no konkrētās bankas. Kopējā komisijas summa sadalās šādi:

– Komisija par atvēršanu un/vai apdrošināšanas ķīlu.
– Ikmēneša īres maksa par seifa lietošanu (atkarīgs no seifa izmēra).
– Komisija par katru seifa apmeklējumu.
– Komisija par attiecīgā seifa uzticības personas piekļūšanu tam.

Virtuālais banku seifs.

Spānijas bankas laika, kad ir paaugstināts pieprasījums pēc seifu īres rīkojās pretēji, proti, samazina to skaitu, tanī pat laikā klientiem piedāvā jaunu pakalpojumu – virtuālās bankas seifs. Tie kalpo informācijas un datu glabāšanai.

АS “Rīgas Seifi” komentārs.

Kā redzams rakstā  – seifu īres pakalpojumi Spānijā ir kļuvuši par deficīta pakalpojumu. Pat tad, ja klients noformē  seifa īri , nav garantijas, ka tās saturs  būs drošībā, jo seifu īrniekus uzrauga Spānijas finanšu kontrolējošās instances. Pie tam, izrādās,  šis pakalpojums ir dārgs, prasot samaksu par katru seifa apmeklējumu!

Secinājums : vajag attīstīt  privāto seifu celtniecību, kur visas nepilnības starp klientu un izīrētāju tiek atrisinātas savlaicīgi.