+371 28888030   +371 28888040 info@rigasafe.lv

Bitcoin uzglabāšanas metodes, pamatojoties uz “aukstā” glabāšanas principu.

AS “Rīgas seifi” valdes priekšsēdētājs Igors Buimisters piedāvā kriptovalūtas lietotājiem vēlreiz pārdomāt, kā pareizi saglabāt savu kriptokapitālu.

Bitcoin uzglabāšanas process ir ļoti svarīga kriptovalūtas maininga daļa. Visas uzglabāšanas metodes var samazināt līdz vienam principam – “augstais” maciņš, kas ļauj saglabāt informāciju bez piekļuves internetam.
Apskatīsim piecas bitcoin uzglabāšanas metodes, kuru izmantošanas laikā jūs varat neuztraukties par savu aktīvu drošību. Ņemiet vērā, ka šīs metodes ir piemērotas, lai uzglabātu lielas kriptovalūtas summas, un, visticamāk, tie būs droši pret hakeru uzbrukumiem. Ja jums joprojām ir šaubas par drošību un ka būs kāds, kurš izprot visus “blokčeina” trikus no tehniskās puses, tad mēs iesakām pieņemt darbā kriptovalūtas uzglabāšanas speciālistu. Šādi speciālisti ir. Skatīt demonstrāciju par to, kā darbojas metodes, kā arī pamēģināt uz sīkajām summām uzlauzt savas kastes var vietnē bitaddress.org.

Papīra maciņš

Tas ir veids, kā ģenerēt bitcoin adresi un privāto atslēgu offline režīmā. Jūs izvēlaties datu nesēju, kurā varat ierakstīt informāciju, neizmantojot internetu. Slepeno atslēgu Jūs glabājat pie sevis vai, piemēram, seifā.

Ja vēlaties aktivizēt maciņu, Jums vienkārši ir jāimportē slepeno atslēgu uz programmu-maku. Ja jums ir nepieciešams iztērēt tikai noteiktu kriptovalūtas daudzumu, tad pēc atslēgas importēšanas atlikušie ietaupījumi jāpārnes uz jaunu “auksto” maciņu. Veco glabātuvi, ņemot vērā kopēšanas risku, vairs nevar izmantot nekādā gadījumā.

Ja papīra maciņš ir noteiktā veidā šifrēts, tad ir iespējams uzlabot parastā papīra maciņa metodi. Tas nozīmē, ka mēs uzrakstām uz papīra lapas nevis pašu atslēgu, bet tās šifrētu paroli. Protams, šāda aizsardzība, visticamāk, nepadara vēlmi, lai hakeri turpinātu darboties, jo uzlaušanai jāzina parole. Lai aizsargātu atslēgu, ir daudz šifrēšanas metodes, no kurām visbiežāk ir piemērota BIP38 šifrēšana.

Papīra bitcoin maciņa izveide

• Ejiet uz bitaddress.org un pārvietojiet peles kursoru ekrānā, līdz tiek ģenerēts izlases datu pietiekams daudzums.
• Izvēlieties paroli un izveidojiet bitcoin adresi ar privāto atslēgu.


Jūsu slepenā atslēga sāksies ar ciparu 6, nevis ar “parasto” ciparu 5, kā standarta privātajām atslēgām. “Atslēgas frāzēm” jābūt ne mazāk kā 40 vārdiem, citādi ir liela varbūtība, ka atslēga tiks uzlauzta.

Sākumlīmeņa drošībai ir jāizmanto offline transakciju parakstīšanas metode. Šo metodi regulāri izmanto lielas biznesa korporācijas un lietotāji, kuriem ir ļoti liela bitcoin maciņu bilance.

Lai ieviestu metodi, jums ir nepieciešams savienot divus datorus, jo to būtība ir ne tikai papīra maka šifrēšana. Viens dators tiek izmantots kā “karstais” maciņš, tas nav piemērots augstai uzglabāšanai.

Veicot noteiktu darījumu, dators pieprasa informāciju no otrā datora, kurā glabājas slepenās atslēgas. Otrais dators, protams, nav savienots ar interneta tīklu. Arī otrajā datorā jābūt instalētam maciņam kopā ar transakcijas ciparu paraksta funkciju, kurā jūs kopējat izveidoto transakciju. Tur jūs izveidojat failu ar transakciju, kura parakstīta ar digitālu metodi un kuru pēc tam atkal kopējiet datorā, kas ir savienots ar internetu.
Slepenu atslēgu un adrešu fragmentācijas metode ar multiparakstu ir tās daļas sadrumstalotība, kas jāiztērē, kā arī tās uzglabāšana dažādās ģeogrāfiskās vietās. Atslēgu fragmentācija un adrešu izveide ar multiparakstu tiek izmantota lielajos bitcoin uzņēmumos un finanšu organizācijās, kurām datu drošības saglabāšana ir vienkārši nepieciešama.
Aparatūras maka metode ir pavisam jauna metode informācijas šifrēšanas praksē, bet tā jau iegūst popularitāti starp kriptovalūtas maineriem. Tā ir maza elektroniska ierīce, kuru varat ņemt līdzi un kurā ir noteiktā veidā šifrētas piekļuves atslēgas.
Aparatūras maka ērtība ir tā, ka jūs bez jebkāda riska varat piekļūt informācijai, un varat to savienot ar datoru online režīmā.

Aparatūras maciņš ir pilnīgi no datora neatkarīga ierīce. Piekļuve šifrētai informācijai nav iespējama, neatkarīgi no tā, kādiem uzbrukumiem ierīce ir pakļauta, vai, ja ierīce būs inficēta ar kādu datora vīrusu. Elektroniskā ierīce ļauj jums norakstīt bitcoin no bitcoin maciņa, izmantojot elektronisko transakciju, nospiežot vienu pogu. Turpmāk informācija par norakstīšanu nokļūst datorā ar interneta piekļuvi.

Tagad, kāpēc AS “Rīgas seifi”? Lieta tāda, ka mēs piedāvājam kriptomaka “augstai” uzglabāšanai vairāk nekā tūkstoš seifu, kuru īres izmaksa ir ne vairāk kā 4 eiro nedēļā! Un tas bez liekām formalitātēm: seifa īre, neatverot kontu bankā, apdrošināšana ir iekļauta seifa īres cenā, diennakts bruņota apsardze, anonīmu seifu īre pēc jūsu pieprasījuma, piekļuve seifam tikai ar jūsu 8 ciparu PIN kodu, seifu glabātuve atrodas pašā Rīgas centrā.

Jūsu kriptomaka drošība ir vienīgais veids, kā nezaudēt savus kriptoietaupījumus!